Sint Ignatiuscollege, Amsterdam

In herinnering wat zij tot stand bracht

Home

Ignatiuscollege en de gevolgen ervan maar.............we beginnen met Dominicus  en de Jezuiten

dominicusjezuiet

Het is 2015: Dominicus gemeente in Amsterdam, wenst te vieren dat zij bestaat, en wel 50 jaar. Oude ballen en ballinnen die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de huidige Dominicusgemeente worden genodigd om te herenigen op 7 februari. Gezonde tegenzin is aanwezig, alsdat wij geen pubers meer zijn die de wijsheid in pacht hebben. Ervaringen met reunies, waar niets meer te herenigen was, van zowel Ig als het koor, oude aversies en toch nieuwe ontdekkingen, bevorderen de aanwezigheidzin geenzins.

En toch het zet aan tot denken, maak een draai, beschouw het dan als "dat was toen" en vooral de leuke dingen ophalen!.

Oh, wat blijkt? De nare dingen zijn niet meer naar en de leuke dingen blijken waardevoller te zijn doordat je ze kunt en hebt onthouden.

En Internet: Geleerd hebbend van genealogie; een oom is jaren bezig geweest met de stamboom van mijn familie. Twee weken googelen op internet was vruchtbaarder. Welaan dus Internet gebruiken: in het bijzonder de generatie schoolgaanden van 1955-1966 heeft nogal wat vastgelegd op internet. Daarvóór is de geschiedenis van het Ig, de jezuiten, hun stempel dat je met je meedraagt, de sport en religie in jubileum boeken vervat, kent u ze? 100 jaar St Ignatiuscollege. 50 jaar RKAVIC ik heb ze in de kast. Dunnetjes wordt het als we over de jaren van 1966 tot 1975 hebben laat staan daarna. Tips daartoe worden ingewacht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik gooi niet veel weg, heb zelfs een collectie preken van rond 1971, bonnen van een drumstel, contracten met Ikor noem maar op. Is het publicabel? wellicht. Overigens een inventaris van het B.M. Huijbers archief is hier te downloaden (zoek ff) dat exploreren zou fantastisch zijn.

Ondergetekende's aandeel kunt U vooral vinden in de korenhoek. Voor het overige heb ik internet afgestruind en anderen getroffen die op eigenwijze in proza en logs hun heimwee naar vroeger hebben vastgelegd. Buiten het in structuur brengen of samenvatten, heb ik "hun respective bijdragen ingebed" in de structuur van deze web site. Weest niet verwonderd, dat een strofe over Bernhard Huijbers uit wikipedia is weergegeven. Zo ook de bijdragen van mannen als Nard Loonen en verwanten. Ik wens U veel leesplezier

 

JPvdH

nb oh ja sorry de met * gemerkte menu items verdienen nog verrijking